Corona forholdsregler

Opdateret den 19. september 2020

Refugiet er kendetegnet ved en høj rengøringsstandard. Der er nu opsat desinfektions-dispensere rundt omkring i huset. Der vil blive gjort rent mindst to gange dagligt på overflader, som ofte bliver berørt. Vi vil gøre, hvad vi kan for at reducere smitterisikoen.

Tidligere er der blevet rengjort på værelserne ved mere end 3 døgns ophold. For at mindske smitterisiko har vi valgt, at rengøringspersonalet kun kommer på værelset efter gæstens eget ønske.

Spisning
I spisesalen er der nu dækket op, så man sidder 4 personer ved hvert bord. Ønsker du mere afstand vil der også være mulighed herfor. Personalet sørger for afrydning fra bordene, så vi undgår at stimle sammen omkring afrydningsvognen.

Vi har haft tradition for samlet at gå til bords til frokost og til aftensmaden samt at indlede måltidet med at synge et bordvers. Det har vi ændret midlertidig. Til frokost og til aftensmad vil vi nu sætte os til bords i perioden fra henholdsvis kl. 11.50 til 12 og fra 17.50 til 18, og vi indleder måltidet med en fælles bordbøn, så vi alle kommer godt tilstede.

Der er nu maskepåbud og spritkrav i spisesalen
Frem til 4. oktober er der maskepåbud. Så før du går ned ad trappen til spisesalen, tager du dit mundbind på. Når du har fundet din plads, må du tage mundbindet af. Så længe du sidder ned, behøver du ikke have mundbindet på. Når du rejser dig under måltidet eller når du forlader rummet, skal du tage dit mundbind på og først tage det af, når du er ovenfor trappen eller udenfor spisesalen igen.

Sprit hænderne af, når du kommer ind i - og når du forlader spisesalen – og gerne undervejs.

Mad servering

Morgenmaden er som sædvanlig fra buffet, og gæsterne bedes bruge håndsprit og fordele sig med 1 meters afstand. Der åbnes til morgenbordet kl. 7.30, og der henstilles til gæsterne – særligt på dage, hvor der er mere end 40 gæster i huset - om at fordele sig, så man enten kommer fra kl. 7.30-8.15 eller fra 8.30-9.15. I mellemrummet, hvor der er morgensang i Løgumkloster Kirke, vil der blive ryddet af, stole tørret af og buffeten fornyet.

Til frokost serveres ved de enkelte borde. Der vil være kolde lækkerier, en lun ret og salat. Ost og lidt sødt samt kaffe og the vil tillige blive bordserveret.

Til aften vil der tillige blive serveret ved bordene.

Vi vil løbende evaluere måden vi spiser sammen på, og vil ændre dem, såfremt vi finder det formålstjenestelig.

Vi håber, at vores gæster sammen med os, vil gøre Refugiet til et sikkert sted at være ved at overholde de gode hygiejneregler: vaske hænder, undlade at røre sig i ansigtet før man har vasket/sprittet hænder, hoste i ærmet og holde behørig afstand.

Jf. Kulturministeriets retningsregler skal gæster, medarbejdere og frivillige, der er i risiko for alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, udvise stor forsigtighed ved ophold på Refugiet.