Corona forholdsregler

Opdateret den 10. november 2021

Coronapas

Fra fredag d. 12. november skal man igen vise Coronapas ved ankomst til Løgumkloster Refugium, og vi henstiller til at man er nytestet ved ankomst af hensyn til øvrige gæster.

Ved ankomst skal alle gæster over 15 år kunne fremvise et gyldigt Coronapas eller et negativt resultat af en COVID-19-test, der højst er 72 timer gammel for lyntest eller 96 timer for PCR-test. Er dit ophold længere end gyldigheden på COVID-test skal der foretages yderligere test undervejs. Du kan få PCR-test i Løgumkloster hver tirsdag mellem klokken 12 og 17 ved testbilen ved Klosterhallen. I Tønder er det muligt at få foretaget både lyntest og PCR-test. Se info om adresse og tider på kommunens hjemmeside www.toender.dk

Vi opfordrer til, at Coronapasset er printet i papirform eller let tilgængelig på telefonen før ankomst, så indtjekning kan gå nemt. Sker der ændringer, så følger vi myndighedernes retningslinjer og tager de nødvendige tiltag for at undgå smitte.

Refugiet er kendetegnet ved en høj rengøringsstandard. Der er desinfektions-dispensere rundt omkring i huset. Der vil blive gjort rent mindst to gange dagligt på overflader, som ofte bliver berørt. Vi vil gøre, hvad vi kan for at reducere smitterisikoen. Tidligere er der blevet rengjort på værelserne ved mere end 3 døgns ophold. For at mindske smitterisiko har vi valgt, at rengøringspersonalet kun kommer på værelset efter gæstens eget ønske.

Der er sprit rundt omkring i huset. Husk at spritte hænderne af, når du kommer ind i og når du går rundt i huset. Vær særlig omhyggelig i spisesalen.

Morgensang

Når vi er mange her i huset flyttes morgensangen fra Kapitelsalen til Kirken. Lørdag og mandag er morgensangen kl. 9.15, og tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl. 8.15.

Spisning
I spisesalen sidder vi nu igen kun 4 personer ved hvert bord. Ønsker du mere afstand vil der også være mulighed herfor. Afrydning foregår som vanligt med at du selv rydder af - dog er det vigtig at man ikke stimler sammen omkring afrydningsvognen. Så kan du ikke vente til der bliver plads, så lad dit service stå.

Vi har haft tradition for samlet at gå til bords til frokost og til aftensmaden samt at indlede måltidet med at synge et bordvers. Det har vi ændret midlertidig. Til frokost og til aftensmad vil vi nu sætte os til bords i perioden fra henholdsvis kl. 11.50 til 12 og fra 17.50 til 18. Og sangen er afløst af at vi begynder måltidet med at samles om en fælles bordbøn, så vi alle kommer godt tilstede.

Mad servering

Morgenmaden er som sædvanlig fra buffet. Sprit hænderne af før du går til buffeten af hensyn til din næste, og sprit dine hænder af igen inden du sætter dig af hensyn til dig selv. Husk at holde 1 meters afstand. Der åbnes til morgenbordet kl. 7.30.

Til frokost er der buffet og tilsvarende til aften..

Vi vil løbende evaluere måden vi spiser sammen på, og vil ændre dem, såfremt vi finder det formålstjenestelig.

Vi håber, at vores gæster sammen med os, vil gøre Refugiet til et sikkert sted at være ved at overholde de gode hygiejneregler: vaske hænder, undlade at røre sig i ansigtet før man har vasket/sprittet hænder, hoste i ærmet og holde behørig afstand.

Jf. Kulturministeriets retningsregler skal gæster, medarbejdere og frivillige, der er i risiko for alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, udvise stor forsigtighed ved ophold på Refugiet.