mial-icon
shop-50x44_blue
DKK
0,00
FB_30px_blue.png
D_30px_blue.png
UK_30px_blue.png
DK_30px_blue.png
011215_LR_manual_farver

Velkommen!

Hvor tre åer mødes, ligger Refugiet. Ved enge og åer. I Løgumkloster. Refugiet er bygget sammen med det gamle kloster. Gennem en glasgang går man over til den smukke Klosterkirke og den vidunderlige Kapitelsal.


Refugiet har 47 værelser, som alle er indrettet i klassisk dansk design fra 60erne. Værelserne er centreret omkring en have. Refugiet er bygget til både egen fordybelse og til fællesskab. Der er store skriveborde på værelserne og skønne fællesrum, Pejsestue, Bibliotek, Samlingssal, Havesal og Spisesal. Hvem kommer?
Refugiet er åbent for alle. Hele året. Det er for dig, der søger stilhed, fordybelse og hvile. Og dig, der søger fællesskaber og samtaler. Du kan komme her og skrive eller komme dig. Fordybe dig i din tro, dit strikketøj eller i en bog. Du kan komme og læne dig ind i Refugiets rytme med morgensang og aftensang og skønne måltider. Og ikke skulle mere. Eller du kan komme og deltage i dage med program - om litteratur, filosofi, kristendom, strik, broderi, yoga, vandring. Eller en af vores mange retræter.

Du kan også gå på opdagelse i det smukke Sønderjylland med base på Refugiet - se sort sol, Nolde, Nationalpark Vadehav, Højer, Møgeltønder og alt muligt andet.

Refugiet er tæt forbundet med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, og mange præster overnatter og spiser her i forbindelse med deres efteruddannelse.  REFUGIERYTMEN 

Der er en særlig rytme på Refugiet, som du kan læne dig ind, hvis du vil. 


7.30 - 8.30      Morgenmad

8.30               Morgensang i Kapitelsalen (mandag - lørdag) 

12.00             Frokost

17.30             Aftensang i Klosterkirken (mandag - lørdag, onsdag med nadver)

18.00             Aftensmad


Søndag kl. 10.30 Højmesse i Klosterkirken


Frokost og aften begynder vi måltidet med bordvers. 

Morgensangen finder sted i den vidunderlige Kapitelsal. Aftensangen i Klosterkirken. 


Hvad er et Refugium?
Et refugium er et sted for fordybelse og hvile. Det er et sted, hvor skuldrene sænkes, nærværet mærkes og blikket for det væsentlige skærpes. Et sted, der fremmer nysgerrighed og taknemlighed. 


Hvem møder du?
Refugiets ledelse består af et forstanderpar. Med sig har de omkring 30 medarbejdere i varieret timeantal og 40 frivillige, der alle gør en stor indsats for driften af Refugiet.  Til morgensang møder du enten forstanderne. Eller Marie, Refugiets programkoordinator, eller en frivillig. Eller en præst. Aftensangen i kirken skiftes forskellige i byen til at stå for, en dag højskolen, en dag refugiet, en dag menighedsråd osv. 


Hvem står bag?
Løgumkloster Refugium blev oprettet i 1960 af kirkelige og folkelige kredse fra hele landet. Refugiet har en bestyrelse, hvor medlemmerne er udpeget af et bredt kirkeligt og folkeligt bagland. Vi er en almennyttig institution, der er organiseret som en erhvervdrivende fond. 
Fundats for Løgumkloster Refugium.
I bestyrelsen sidder: Mathias Knudsen, Tønder Kommune (formand); Jørgen T. Demant, Refugiets Venner (næstformand); Hans Iversen, Refugiets Venner; Jens Andresen, Grænseforeningen; Hans-Ole Bækgaard, Kirkelig forening af Indre Mission i Danmark; Kirsten Andersen, Grundtvigsk Forum; Kirsten Kruchov Sønderby, Sten Hildebrandt og Erik Berg, Lone Brix, medarbejderrepræsentant og sekretær.

Løgumkloster Refugium støttes årligt af fonde og private gavegivere, der bakker op om Refugiets målsætning. Det er helt afgørende for os og vi er meget taknemlige for. 


Refugiets Venner
Refugiet har mange gæster, der kommer tilbage igen og igen. For at nyde stedet, skrive, fejre højtider, blive klogere, hvile eller noget helt andet. De har en særlig kærlighed til dette sted og vil gerne støtte og følge med. En del af disse er medlemmer af Refugiet. RefugieVenner er en forening, der støtter og bakker op om Refugiet. Er vores ambassadører rundt i landet. Er optaget af, hvad der sker her. Og glæder sig over at det findes og også er deres sted. Jørgen Demant er formand for Refugiets Venner. 

Og hvis du vil være medlem, er du mere end velkommen! Varen er nu lagt i kurv

Shop videre
Til kurven