mial-icon
shop-50x44_blue
DKK
0,00
FB_30px_blue.png
D_30px_blue.png
UK_30px_blue.png
DK_30px_blue.png
011215_LR_manual_farver

Refugieprogram 

Begivenhedsnavn:

”Det Osmanniske rige og Tyrkiet”

Dato start:
11. juni
 - 
Dato slut:
14. juni 2021
Begivenhed - beskrivelse:

DET OSMANNISKE RIGE OG TYRKIET


Underviser og programplanlægger for disse dage er Ebbe Juul-Heider, cand. mag. i historie og kristendom, der om dagenes emne skriver:

”Et af verdens store imperier: Det osmanniske Rige varede ubrudt fra begyndelsen af 1300-tallet til 1922. I flere århundreder strakte det sig fra Budapest til Bagdad - fra Tripolis til Krim - over tre kontinenter: Europa, Asien og Afrika - Sortehavet og Middelhavet.

Det så at sige stod på skuldrene af Det byzantinske Rige, hvis hovedstad: Konstantinopel blev centrum i det vældige multietniske Imperium. Konstantinopel - Istanbul - var en storby og en smeltedigel: 1886 var befolkningstallet her 851.494 indbyggere - heraf 129.243 udlændinge og af fastboende var 53 % muslimer, 21 % grækere, 21 % armeniere og 3 % jøder.

Det vældige Topkapi Palads var det administrative og kulturelle centrum for Imperiet.

I løbet af 1800-tallet forfalder effektiviteten (Europas syge mand) og efter den første verdenskrig ophører Osmannerriget og den sidste Sultan - nr. 37 i en ubrudt kæde - sendtes på pension.


Herefter opstod på Imperiets ruiner : Den tyrkiske Republik. En ny stat, der omfatter Anatolien / Lilleasien og et stykke af Europa: Thrakien. Og hovedstaden flyttes til Ankara.

Denne nye republik fødtes i kaos og krig og dens ubestridte leder var MUSTAFA KEMAL - med tilnavnet ATATÛRK.

Under hans ledelse søgte man at skabe et nyt samfund: vestvendt, vestlig tidsregning, adskillelse mellem stat og religion, borgerlig lov, kvindelig valgret og meget mere. Alt sammen under overskriften : KEMALISME.

ATATÛRKS portræt ses overalt : pengesedler, mønter, statuer, citater - overalt.

Er Kemalismen i dag udfordret ?”Ønsker du en ekstra overnatning før eller efter programmet er der mulighed herfor til en særpris pr. person på 695 kr. pr døgn i enkeltværelse og 595 kr. i dobbeltværelse.


For info om vores forholdsregler i forhold til corona, klik her.


Medvirkende: 
Medvirkende::

Ebbe Juul-Heider, cand. mag. i historie og kristendom; Aksel Krogslund Olesen, sanger og komponist


Pris:
Pris pr. person: Dobbeltværelse: 3.295 kr. Enkeltværelse: 3.595 kr.
Detaljeprogram:
Billede Begivenheder:
Osmannsiske rige

Varen er nu lagt i kurv

Shop videre
Til kurven